Gerust op reis

Of het nu gaat om onderhoud, schadeherstel, stalling of accessoires, wij doen er alles aan om uw reis te veraangenamen. Gebr. Masman is de onafhankelijk specialist voor caravans, campers en aanhangwagens.

Heeft u na het lezen op deze website vragen? Bel gerust!

Gerust op reis met de Bovag Caravan Onderhoudsbeurt
Caravan kopen? Meer zekerheid met onze aankoopkeuring
Schade? Wij helpen u snel verder op reis

Gerust op vakantie

winter-kamperenMaak nu een afspraak voor de voordelige winterbeurt. 

Aankoopkeuring

Er worden steeds meer caravans particulier verkocht via marktplaats en andere internetsites. De staat van onderhoud is dan niet altijd duidelijk en verborgen gebreken worden vaak niet vermeld. Het is hoogst onplezierig als u na een lange zoektocht eindelijk de ideale caravan gevonden hebt tegen een acceptabele prijs en het blijkt achteraf dat er forse gebreken zijn. Als u voor de aankoop of verkoop van een caravan een aankoopkeuring uitlaat voeren, weet u precies waar u aan toe bent. Bij een aankoopkeuring wordt er op de volgende vitale delen gecontroleerd:

  • Koppeling
  • Remmen
  • Banden
  • Schokdempers
  • Gasinstallatie
  • Elektra 220V
  • Verlichting
  • Vochtinwerking

Geen voorrijkosten.

Als het nodig is om uw schade te bepalen, dan betaalt u geen voorrijkosten. Dat is een van de vele toonaangevende aspecten van onze servicegerichtheid.

24 uursservice.

U kunt ons altijd bereiken voor reparatiewerkzaamheden. Hebt u direct hulp nodig, dan staan wij 24/7 voor u klaar. Gedegen spoedservice tegen scherpe prijzen.

Wij halen en brengen uw Caravan.

Is uw caravan toe aan reparatie of schadeherstel? In overleg kunnen wij uw caravan ophalen en brengen deze vervolgens in piekfijne staat weer terug.

Banden

In vergelijking tot autobanden maken caravanbanden relatief weinig kilometers. Hierdoor moeten de banden van een caravan maar zelden vervangen worden vanwege slijtage. Het gevaar bij caravanbanden zit dan ook in een andere hoek. Door zoninwerking en het lange stil staan ontstaan er geleidelijk droogtescheurtjes in de banden. Deze kleine, vaak onschuldig uitziende haarscheurtjes kunnen echter leiden tot een klapband, met alle gevolgen van dien.

Het ontstaan van de droogtescheurtjes kent een sterke stijging vanaf de leeftijd van 6 jaar. Daarom wordt sterk aangeraden om banden ouder dan 6 jaar te vervangen. Bij een onderhoudsbeurt of PACK keuring controleren wij altijd voor u de leeftijd van de banden (ook het reservewiel) en laten wij weten wanneer of deze vervangen moeten worden. Wij kunnen u ook adviseren welk type band u het beste voor uw caravan of vouwwagen kunt nemen.

De leeftijd van de band staat aan de zijkant in de DOT code aangegeven.

Uit onderzoek van de ANWB is gebleken dat bij veel caravans de bandenspanning te laag is wanneer men onderweg naar de vakantiebestemming gaat. Een te lage bandenspanning leidt tot een hoger brandstofverbruik en vergroot de kans op een klapband aanzienlijk.

Gebr. Masman, de onderhoud en schade specialist voor Caravan, Camper en Aanhangwagen

Gebr. Masman Caravan en Campertechniek
Handelsweg 25
8152 BN Lemelerveld
info@gebrmasman.nl

Openingstijden:  
Maandag t/m vrijdag van  08:00 tot 12:00
en van 13:30 tot 17:30
Zaterdag van 09:00 tot 12:00

T: 0572-373749
Bij geen gehoor: 0572-372437
F: 0572-373980
KvK Zwolle 05045146
BovagDuurzaam ReparerenFocwaCaravanRepair logo

Duurzaam repareren

Duurzaam Repareren is een keurmerk en een concept dat u kosten (kan) besparen en waar de herstelbedrijven zich inspannen om zo min mogelijk aanspraak te maken op de grondstoffen en zoveel mogelijk milieuvriendelijke middelen gebruiken.

 

Lees meer over Duurzaam Repareren