Gerust op reis

Of het nu gaat om onderhoud, schadeherstel, stalling of accessoires, wij doen er alles aan om uw reis te veraangenamen. Gebr. Masman is de onafhankelijk specialist voor caravans, campers en aanhangwagens.

Heeft u na het lezen op deze website vragen? Bel gerust!

Gerust op reis met de Bovag Caravan Onderhoudsbeurt
Caravan kopen? Meer zekerheid met onze aankoopkeuring
Schade? Wij helpen u snel verder op reis

Gerust op vakantie

winter-kamperenMaak nu een afspraak voor de voordelige winterbeurt. 

Caravan onderhoud

Op de Autobahn stilstaan met pech aan uw caravan is het schrikbeeld van menig kampeerder. Met (periodiek) onderhoud verkleint u die kans. Daarnaast verlengt goed onderhoud de levensduur van uw caravan, werkt het waarde verhogend bij inruil of verkoop en het bevordert de verkeersveiligheid. Bij Gebr. Masman is uw caravanonderhoud in vertrouwde handen. Uw caravan is in de handen van een gediplomeerd en erkend keurmeester en deze werkt volgens de richtlijnen van de Bovag en/of de FOCWA.

Er zijn drie mogelijke onderhoudsbeurten c.q. keuringen voor uw caravan of vouwwagen. 

  1. Bovag Caravan Onderhoudsbeurt:Een uitgebreide beurt voor alle onderdelen van uw caravan.
  2. Bovag Onderstelbeurt: Een beurt met name gericht op de veiligheid.
  3. De PACK keuring:De Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring volgens de richtlijnen van de FOCWA.

Tip: Onderhoud uw caravan minimaal eens in de twee jaar met de BOVAG Caravan Onderhoudsbeurt.

Welke beurt of keuring u nodig heeft, is gerelateerd aan uw eigen wensen en onder andere uw budget. Onderstaand leest u meer over de opbouw en zaken welke bekeken worden bij de diverse beurten. Uiteraard geven wij u graag uitleg over welke beurt of keuring voor u het meest geschikt is.  

Of u nu komt voor een uitgebreide onderhoudsbeurt of een keuring, u kunt in ieder geval weer gerust op reis.
Laat ons u bellen voor een afspraak.

Hoe werkt de BOVAG Onderhoudsbeurt Caravan?

bovag-filmpjeDe BOVAG Onderhoudsbeurt is al jaren een begrip in de kampeerbranche. Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw caravan. Er wordt gecontroleerd op ruim 60 onderhoudspunten. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen, zoals op banden en op veiligheid van de gasinstallatie. Daar waar nodig en altijd na overleg met u, worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Na controle ontvangt u een keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien uw caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker. Hierop is de maand en het jaartal weergegeven waarop de BOVAG onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

De controlepunten worden verdeeld over 6 groepen;

Groep 1: Het onderstel

De volgende punten worden gecontroleerd:

De oplooprem, de stabilisator, de oploopremschokdemper, de breekkabel, breekring en geleiding, de stofhoes en schuifstuk, de chassisbouten/-moeren, het chassisraam, de uitdraaisteunen, de algehele conditie van de banden, de wielbouten/-moeren, de velgen, de as, de schokdempers en asrubbers, de remvoering en remtrommel, de wiellagers/-naven en keerringen, de remkabels en ophanging, de afstelling, de remmen en handrem incl. remmentest, de terugrij-automaat, de bevestiging van de opbouw/vloer/chassis, de bevestiging van leidingen onder vloer en het reservewiel incl. houder.

Groep 2: De opbouw

De volgende punten worden gecontroleerd:

De bevestiging van de handgrepen, de lengtedriehoeken, de zij-reflectoren, de kentekenplaat en NL-sticker en een bodemcontrole.

Groep 3A: Het water en de elektra,

De volgende punten worden gecontroleerd:

De elektra netaansluiting230 V, de massa/aarding van 12/230V, de zekering(automaat), de 12/230V installatie/verlichting, de watervoorziening(droge controle), de omvormer, vloeistof/werking accu, de 7/13 polige stekker, de contour- en zijverlichting, de achteruitrijlamp, de richtingaanwijzers, de remlichten, de achterverlichting en kentekenplaatverlichting, het mistachterlicht en de breedteverlichting

Groep 3B: De gasvoorziening,

De volgende punten worden gecontroleerd:

De koelkast, het gasstel, de kachel, afvoer kachel, het afpersen van de gasleiding en een controle op de gasslang, de drukregelaar en de gasfles.

Groep 4: Een globale vochtmeting,

De volgende punten worden bekeken:

De vloer, de voorzijde, de linkerzijwand, de achterzijde, de rechterzijkant, het dak en de dakdoorvoeren.

Groep 5: extra mogelijkheden, tegen meerprijs en kan bestaan uit;

De wielen balanceren, een controle van cassettetoilet, controle van de boiler (gas/230V), de watervoorziening(met watergevuld), een uitgebreide vochtmeting en bijvoorbeeld de werking van een eventuele mover.

Groep 6: de banden,

gecontroleerd wordt; de algehele staat van de banden, de spanning, de profieldiepte, de leeftijd en het draagvermogen

Mocht er iets mis zijn of gerepareerd moeten worden, dan gebeurt dat altijd na overleg met u!

De voordelen van een BOVAG Onderhoudsbeurt Caravan;

• Controle op wettelijke eisen
• Controle op veiligheid
• Uitgebreid keuringsrapport
• Onderhoud aan uw caravan
• In overleg met u herstelwerkzaamheden
• BOVAG-keuringssticker
• Drie maanden reparatiegarantie
• Zeker zijn van zorgeloos genieten van uw kampeervakantie!

Garantie op reparatie van uw caravan

De BOVAG Onderhoudsbeurt Caravan is een zeer complete beurt voor uw caravan, uitgevoerd door een gediplomeerde specialist bij een professioneel bedrijf. U ontvangt een reparatiegarantie van drie maanden.

Terug naar boven 

Hoe werkt de Bovag Onderstelbeurt?

Iets minder uitgebreid dan de volledige onderhoudsbeurt. Verdeeld over 4 groepen worden de volgende punten nagelopen en gecontroleerd:

Groep 1: Het onderstel

De volgende punten worden gecontroleerd:

De oplooprem, de stabilisator, de oploopremschokdemper, de breekkabel, breekring en geleiding, de stofhoes en schuifstuk, de chassisbouten/-moeren, het chassisraam, de uitdraaisteunen, de algehele conditie van de banden, de wielbouten/-moeren, de velgen, de as, de schokdempers en asrubbers, de remvoering en remtrommel, de wiellagers/-naven en keerringen, de remkabels en ophanging, de afstelling, de remmen en handrem incl. remmentest, de terugrij-automaat, de bevestiging van de opbouw/vloer/chassis, de bevestiging van leidingen onder vloer en het reservewiel incl. houder.

Groep 2: de banden van uw caravan

De volgende punten worden gecontroleerd:

De algehele conditie van de banden, de spanning, de profieldiepte, de leeftijd en het draagvermogen.

Groep 3: De verkeersverlichting

De volgende punten worden gecontroleerd:

De 7/13 polige stekker, de contour- en zijverlichting, de achteruitrijlamp, de richtingaanwijzers, de remlichten, de achterverlichting en kentekenplaatverlichting, het mistachterlicht, lengte driehoeken en de breedteverlichting

Groep 4: De gasvoorziening

De volgende punten worden gecontroleerd:

Het afpersen van de gasleiding en een controle op de gasslang, de drukregelaar en de gasfles.

Terug naar boven 

Hoe werkt de PACK, de Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring?

Naast de Bovag onderhoudsbeurt kunnen wij als Focwa caravan servicebedrijf ook uw caravan keuren. Deze Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring (PACK) is gericht op de belangrijkste onderdelen van uw caravan, zoals de koppeling, de remmen, het chassis, de banden, de schokdempers, de verlichting en de signalering. De inspectie wordt uitgevoerd door een Focwa gecertificeerde keurmeester. Een essentieel verschil met de grote of kleine beurt, is dat bij de PACK keuring niet gerepareerd, gesmeerd of afgesteld wordt. Uiteraard informeren wij u over eventuele mankementen en bieden wij u de mogelijkheid om deze te laten repareren, waardoor uw caravan/vouwwagen alsnog goedgekeurd kan worden. Na goedkeuring ontvangt u een keuringsrapport en een PACK-sticker op uw caravan of vouwwagen, ten teken dat deze aan alle eisen voldoet.

caravan onderhoud Gebr. Masman 

Keuring verplicht?
De PACK is in veel opzichten de APK van de caravans en vouwwagens. Een belangrijk verschil is dat de PACK zelf niet wettelijk verplicht is. Het is echter wel verplicht dat uw caravan of vouwwagen voldoet aan alle wettelijke normen van verkeersveiligheid. Door het uitvoeren van de inspectie heeft u dus bewijs dat uw caravan/vouwwagen volledig in orde is. Daarnaast is het bij steeds meer verzekeringsmaatschappijen vereist, dat u regelmatig uw caravan laat keuren. Doet u dit niet, dan zult u bij schade mogelijk niet uitgekeerd krijgen.

Terug naar boven 

Of u nu komt voor een uitgebreide onderhoudsbeurt of een keuring, u kunt weer gerust op reis.
Laat ons u bellen voor een afspraak.
Caravan onderhoud voor Salland en het Vechtdal. Gevestigd in Lemelerveldservice in de wijde omgeving voor o.a. Dalfsen, Den Ham, Haarle, Heino, Hellendoorn, Marienheem, Lemele, Luttenberg, Ommen, Raalte

 

 

Gebr. Masman, de onderhoud en schade specialist voor Caravan, Camper en Aanhangwagen

Gebr. Masman Caravan en Campertechniek
Handelsweg 25
8152 BN Lemelerveld
info@gebrmasman.nl

Openingstijden:  
Maandag t/m vrijdag van  08:00 tot 12:00
en van 13:30 tot 17:30
Zaterdag van 09:00 tot 12:00

T: 0572-373749
Bij geen gehoor: 0572-372437
F: 0572-373980
KvK Zwolle 05045146
BovagDuurzaam ReparerenFocwaCaravanRepair logo

Duurzaam repareren

Duurzaam Repareren is een keurmerk en een concept dat u kosten (kan) besparen en waar de herstelbedrijven zich inspannen om zo min mogelijk aanspraak te maken op de grondstoffen en zoveel mogelijk milieuvriendelijke middelen gebruiken.

 

Lees meer over Duurzaam Repareren