Gerust op reis

Of het nu gaat om onderhoud, schadeherstel, stalling of accessoires, wij doen er alles aan om uw reis te veraangenamen. Gebr. Masman is de onafhankelijk specialist voor caravans, campers en aanhangwagens.

Heeft u na het lezen op deze website vragen? Bel gerust!

Gerust op reis met de Bovag Caravan Onderhoudsbeurt
Caravan kopen? Meer zekerheid met onze aankoopkeuring
Schade? Wij helpen u snel verder op reis

Gerust op vakantie

winter-kamperenMaak nu een afspraak voor de voordelige winterbeurt. 

Een caravan kan behoorlijk zwaar zijn, deze na een lange reis op de goede plek zetten is daardoor niet altijd even gemakkelijk. Een caravan mover biedt dan uitkomst.

Of de aarde nu opwarmt of niet, het wil aan de Costa's zo nu en dan goed warm worden, een airco zorgt er dan voor, dat u toch lekker kunt ontspannen in uw camper of caravan.

De caravan accessoires die wij u bieden zorgen voor een aangenaam verblijf en/of een veilig reis, een fijne gedachte!

De accessoires zijn los te verkrijgen maar even gemakkelijk monteren wij deze voor u.

Wij leveren en installeren de volgende caravan accessoires;

Hieronder vindt u meer informatie over de diverse producten, kunt u niet vinden wat u zoekt, of twijfelt u wat in uw situatie het beste is, of wilt u een prijsopgave? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op of laat ons u bellen.

E-Connect  

De e-connect is een module die in de caravan of camper geplaatst wordt en waar diverse sensoren op aan gesloten kunnen worden.

Via uw smartphone of tablet kunt u via een app zien  of uw caravan of camper waterpas staat of dat de bandenspanning voldoende is ook is het mogelijk om de spanning van uw accu te zien. Dit is afhankelijk van welke sensoren er aan gesloten zijn.

Movers

AL-KO mammut

Het wendbare en krachtvolle rangeersysteem met een totaalgewicht van slechts 29 kilo bij het model M (boveninbouw) is met afstand de lichtste in zijn klasse. De joystick maakt exact manoeuvreren mogelijk, een Softstart- en Softstop-funktie voor zacht aanrijden en stoppen maken eenvoudig rangeren op een kleine ruimte mogelijk. Het systeem kan op de plaats 360 graden draaien. Het aankoppelen aan het trekkende voertuig is makkelijk te realiseren. Het systeem beweegt de caravan traploos met een maximale snelheid tot 0,5 km/u (14 cm/s). De mover werkt op hellingen tot 28 procent. De mover werkt ook als een rem, hij rijdt niet terug op een helling.

   al-ko-mammut

Er zijn twee modellen AL-KO Mammut movers. De onderinbouw variant is niets anders dan alle andere movers. Er is een montagestang nodig die onder het chassis loopt. U raakt zodoende ongeveer 5 centimeter bodemvrijheid kwijt. De boveninbouw variant (model M) heeft deze stang niet onder het chassis lopen, u heeft dan de maximale bodemvrijheid. Doordat er een patent is afgegeven, is AL-KO de enige fabrikant die dit mag aanbieden.  

De caravans vanaf 2009 met AL-KO chassis hebben vaak een ingestanste M (van Mover of van Mammut). Deze chassis zijn voorbereid voor montage van een boveninbouwmover. De AL-KO Mammut mover boveninbouw is dan direct te monteren aan het chassis. Indien het chassis niet van een ingestanste M is voorzien, dient u de Mammut onderinbouw aan te schaffen. 

Kenmerken Mammut

 • Automatische uitschakeling na 100 seconden
 • Piekstroom 120A
 • Aandrukken rollen geschiedt elektrisch
 • Ruststroom max. 5 mA
 • NOODSTOP bij helling indien de joystick wordt losgelaten
 • CAN-BUS-aansluiting
 • Op de plaats 360 graden ronddraaien mogelijk
 • Diagnosemogelijkheid in de caravan
 • Maximale snelheid 0,5 km/u
 • Robuuste bandvriendelijke aandrijfrollen
 • Traploze snelheidsregeling via joystick
 • Spat- en zoutwaterbeschermd
 • Traploze besturing via joystick
 • LED-display met diverse functies
 • Noodvoorziening om rollen terug te zetten d.m.v. 13mm dopsleutel

GO2 Mover

De GO2 Mover verplaatst zonder problemen alle caravans of aanhangers tot 1800 kg met een enkele as. Met de krachtige aandrijving manoeuvreert u tot op de millimeter nauwkeurig en veilig, zelfs op hellingen tot 15 procent. De rollen op en van de banden plaatsen doet u met een eenvoudige manuele handeling. De slijtarme aluminium aandrijfrollen drijven de banden aan zonder slippen of beschadigingen.

Truma Mover SE R

De Mover SE R verplaatst zonder problemen alle caravans of aanhangers tot 2.000 kg met een enkele as. Met de krachtige Durasoft aandrijving manoeuvreert u tot op de millimeter nauwkeurig en veilig,
zelfs op hellingen tot 15%. De rollen op en van de banden plaatsen doet u met één druk op de knop van de afstandsbediening. Tot 15% lichter in gewicht van vergelijkbare Movers.
Snelheid: maar liefst 20% sneller dan vorige model.

Powrcompact

De PowrCompact volautomaat is speciaal ontwikkeld voor kleinere caravans en vouwwagens. Door een compact ontwerp behoudt u voldoende bodemvrijheid. U kunt met deze mover met een caravan van 1200 kilo alsnog een helling nemen van 25%. De PowrCompact wordt veelvuldig gemonteerd onder caravans als de Kip Compact, Eriba met hefdak, Rapido en Trigano.
Er is een Powrcompact volautomaat waarbij u de rollen automatisch door middel van een afstandsbediening op de band zet. De handmatige versie worden de rollen doormiddel van een sleutel op de banden gezet.

SimPark Mover

SimPark is actief op het gebied van movers voor zowel de particuliere als de professionele markt. Wij bieden voor het parkeren en/of verplaatsen van een caravan of trailer de meest eenvoudige oplossing. De SimPark is weliswaar niet de voordeligste mover op de markt, maar zeker wel de De De enige mover die vervaardigd is van het duurzame materiaal RVS. Door het gebruik van RVS (roestvast staal) is het voor de SimPark overbodig om de mover te bedekken met plastic kappen. Wat u ziet is wat u koopt.

Veiligheid; Als extra veiligheid heeft de SimPark Easymatic mover een unieke 'wegrijdbeveiliging' die het wegrijden met aangedrukte aandrijfrollen onmogelijk maakt. Zodra men de stekker van de caravan in de contactdoos van de trekhaak stopt, gaan de aandrijfrollen automatisch van de banden af. De SimPark is mede door deze optie de veiligste mover op de markt.

Kracht en efficiëntie; Onze mover is geschikt voor caravans en trailers tot maximaal 2500 kg. Dit om aan te geven dat de twee zeer krachtige motoren in combinatie met de geavanceerde elektronica hun werk probleemloos kunnen verrichten. De TROS-KCK movertest van 2008 laat u zien dat de SimPark mover niet voor niets als Beste mover is uitgeroepen.

Goede grip; De aandrijfrollen zijn vervaardigd van duur aluminium van de allerhoogste kwaliteit en hardheid. Het speciale profiel zorgt ervoor dat het vuil automatisch uit de rollen wordt gedrukt. Zo bent u altijd gegarandeerd van een maximale grip op de banden. Nat gras, kuilen, rul zand, in of uitritten, op ieder terrein voelt de SimPark mover zich thuis.

Comfortabele bediening; De slow-start / slow-stop aandrijving (starten en stoppen zonder schokken) is hoofdzakelijk ontwikkeld om de krachten die de mover ontwikkelt geleidelijk over te brengen op het chassis van uw caravan. Het doorbuigen van uw caravan chassis wordt hiermee tot het minimale beperkt. Tevens wordt het manoeuvreren zeer comfortabel, zodat het servies en andere goederen in de caravan op hun plaats blijven. Daarnaast kunt u uw caravan en/of trailer tot op de millimeter nauwkeurig verplaatsen en maakt het aankoppelen gemakkelijk. U zet de rollen handmatig op en van  de band doormiddel van een sleutel. Er is ook een versie waarbij u de rollen automatisch op de band zet m.b.v. een knop op de afstandsbediening.

Terug naar boven 

Airco's

Saphir Compact 1800w / 2,8A 20kg 

Door de speciale geluidsabsorberende EPP-kunststof behuizing behoort het apparaat tot de stilste in zijn klasse. Door het geringe stroomverbruik is het apparaat uitstekend geschikt om op alle Europese campings te gebruiken. Het aircosysteem is bovendien energiezuinig en kan in combinatie met de wisselstroomomvormer TG 1000 sinus ook koelen tijdens het rijden. De slaapfunctie zorgt voor een bijzonder stille werking gedurende de nacht - ook buiten uw camper of caravan. Luchtverplaatsing (koude lucht) max. 310 m/h. Werkt bij +18°C tot +40°C. Maximaal koelvermogen 1.800 W bij 35°C.

De koude luchtverdeling kunt u naar uw persoonlijke behoeften zelf regelen. Door de compacte bouw past het apparaat in bijna elke bergruimte. De gewenste temperatuur kan eenvoudig per afstandsbediening worden ingesteld. Met de geïntegreerde timer kunt u de Saphir compact tot 15 uur vooruit programmeren. Koelmiddel R 407C (Cfk-vrij).

Truma Aventa Airco Dakunit

   Truma Aventa airco

Truma, de veelvuldig onderscheiden aircospecialist op het gebied van caravaning, breidt haar modelassortiment uit met een dakairconditioner: Aventa comfort - maar liefst twee toestellen in één. Deze sterke dakairconditioner biedt naast de krachtige koelfunctie tevens de mogelijkheid tot verwarmen dankzij de energiebesparende warmtepomp. Hierdoor heersen er zowel op hete zomerdagen als in koele nachten in voor- en najaar prettige temperaturen in het voertuig.

Koelen: 3 ventilatorstanden plus sleep-functie
Verwarmen: 2 ventilatorstanden
Automatisch: automatische regeling van de ventilatorstanden (afhankelijk van ingestelde ruimtetemperatuur, koel- of verwarmingsbedrijf)
Circulatielucht: 3 ventilatorstanden.

Antislingersysteem/ATC

Tip: Korting mogelijk op uw verzekeringspremie voor caravans met ATC. Vraag uw verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden.

Het ATC anti-slingersysteem bewaakt permanent het rijgedrag van de caravan en remt de caravan bij beginnende slingerbewegingen tijdig geleidelijk af. Bij plotselinge uitwijkmanoeuvres registreert het systeem de uitslag en grijpt het zo nodig in. De combinatie wordt gestabiliseerd waardoor het gevaar in de kiem wordt gesmoord. Het systeem is verkrijgbaar voor nieuw- en achterafmontage voor caravans met AL-KO
chassis.

Ook verkrijgbaar voor Hobby Caravans.

Koppelingssloten

De Al-Ko Safety Plus is een hoogwaardige afdekkap welke dient als SCM-goedgekeurde diefstalbeveiliging. De behuizing is geproduceerd van speciaal staal met extra versterkingen en uitgevoerd met een extra tegen uitboren beveiligd cilinderslot.

Het koppelingsslot beveiligt tegen zowel onbevoegd aan- en afkoppelen van de aanhanger als tegen diefstal van de (stabilisator)koppeling zelf. De Safety Plus sloten vormen optisch één geheel met de koppeling en kunnen tijdens het rijden gemonteerd blijven.

Safety voor AK300 (SCM)

Geschikt voor AK 300. Voorkomt aan- of afkoppelen. Voorkomt demontage van uw koppeling. Ook te gebruiken tijdens de rit. Zeer modern vormgegeven.

Safety voor AKS 1300 (SCM)

    Slotkoppeling

Geschikt voor AKS 1300. Voorkomt aan- of afkoppelen. Voorkomt demontage van uw koppeling. Ook te gebruiken tijdens de rit. Zeer modern vormgegeven. Diameter: 50 mm

Safety voor AKS 3004 (SCM)

Geschikt voor AKS 2004 en 3004. Voorkomt aan- of afkoppelen. Voorkomt demontage van uw koppeling. Ook te gebruiken tijdens de rit. Zeer modern vormgegeven.

 Alarm

Trigas, het allernieuwste detectie systeem voor slaapgassen (narcosegas), koolmonoxide, propaan en butaan gassen. Aan te sluiten op het 12 volt systeem van de camper en caravan. Detecteert gassen binnen enkele seconden.

    TriGas alarm, narcosegassensor (per stuk)

Specificaties:
  • Spanning: 5 - 14V
  • Stroomverbruik in standby: 100 mA
  • Stroomverbruik in alarm modus: 180 mA 
  • Sterkte van de interne sirene:ca. 80 dB 
  • Gevoeligheid 95 ppm (EEC,parts per million) 
  • Conformiteiten: 89/336 EEC,  93/68 EEC
  • Afmetingen: diameter Ø 82mm
  • Hoogte: 52mm
 
Werking:
Inschakelen:druk op de bovenzijde, alarm gaat groen knipperen
Na automatisch instellen, LED constant groen 
Alarm: sirene en LED rood.

Terug naar boven 

Wielklemmen

Milenco wielklem comp. SCM

     Milenco-wielklem

Compacte wielklem zowel geschikt voor stalen als aluminium velgen, met optionele adapter. SCM goedgekeurd en compleet in draagtas.

Milenco wielklem SCM (TBV 13")

Kan eenvoudig gemonteerd worden in minder dan 30 seconden. De vergrendelmechanismen zijn ingebouwd en de corrosiebestendige koperen constructie en de geharde inzetstukken zijn uitzonderlijk resistent tegen beitelen en boren. Verpakt in een handige opstap, inclusief drie sleutels. Past op staal en lichtmetalen velgen.

Stabilisatoren 

AKS 1300 Stab. Veiligheidskoppeling

      aks1300

   • Voor geremde caravans of aanhangers tot 1360 kg
   • Kogeldruk 100 kg
   • Werkt slingerbewegingen tegen
   • Slijtage aanduiding en controle voor koppelingsmechanisme en remschijven
   • Tweetrapsbediening en stabilisatie instellingen
   • Aparte koppelingshandgreep en stabilisatorhandgreep
   • Eenvoudig met een hand te bedienen
   • Met horizontale en kruisbout bevestiging
   • Lengte: 168 mm
   • Gewicht: 3,5 kg

AKS 3004 Comfort

       AKS-3004-Comfort

   • Voor geremde caravans/aanhangers tot 3000 kg
   • Kogeldruk 150 kg
   • Beginnende slinger- en knikbewegingen worden onderdrukt

Rustig en ontspannen rijden met uw combinatie, in noodsituaties is de combinatie sneller onder controle. De druk aan de zijkant van de frictie-elementen kan max. 300 Nm bedragen. Pendel- of knikbewegingen worden effectief onderdrukt. Met horizontale en kruis boutbevestiging.

Door het bedienen van de stabilisatiegreep worden 4 speciale frictie-elementen van links, rechts, achter en voor tegen de trekhaakkogel van de auto gedrukt. 'Alles met een hand' de koppelingshandgreep en de stabilisatiehandgreep zijn van elkaar gescheiden en zijn beide met de hand te bedienen. Geen omslachtige extra beveiligingen. Voor het eenvoudiger rangeren van de aanhanger opent u gewoon de stabilisatiehandgreep.

   • Lengte: 168 mm
   • Gewicht: 4,2 kg
   • Merk:  AL-KO

Winterhoff Stabilisator WS3000

De veiligheidskoppeling met spoorstabilisering. De belangrijkste voordelen zijn:

   • Dempen van slingeren
   • Dempen van verticaal knikken
   • 1 hefarm om aan te koppelen en te stabiliseren
   • Gemakkelijk bochtenwerk bij het manoeuvreren
   • Extreem grote duurzame dempingselementen
   • Grote veerpakketten die constante druk leveren
   • Slijtage- merktekens goed leesbaar
   • Dempingselement eenvoudig te vervangen
   • Beveiliging tegen diefstal als optie leverbaar
   • Maximaal 3000 kg totaal gewicht van de caravan toegestaan
   • Kogeldruk tot 150 kg toelaatbaar
   • Geschikt voor alle type caravans met oplooppijp

Terug naar boven

Satelliet Sytemen

TravelVision R6 

De Travel Vision R6 combineert de voordelen van een volautomatisch systeem met die van een mobiel systeem. U hoeft niet meer handmatig uit te richten, want met slechts één druk op de knop vindt de R6 geheel automatisch de door u gewenste satelliet. Opbouw op het dak van uw caravan of camper is niet nodig, u kunt de R6 eenvoudig overal opstellen.De R6 biedt u optimale vrijheid, u kunt uw caravan of camper heerlijk in de schaduw onder de bomen plaatsen, het systeem opstellen waar u maar wilt en genieten van uw favoriete televisie programma's.

De Travel Vision R6 is in een handomdraai op te stellen en aan te sluiten met slechts één kabel naar uw receiver. Het systeem is zeer eenvoudig te bedienen en is voorzien van GPS waardoor de satelliet zeer snel wordt gevonden waar u zich ook bevindt.

       travel-vision-R6travelvision R6 filmpje

 • Met één druk op de knop volledig automatisch uitrichten op de door u gewenste satelliet
 • Voorzien van een unieke uitneembare en gepatenteerde antidiefstal bedieningsmodule
 • De allernieuwste technologie op het gebied van satellietherkenning (DVB-S2)
 • GPS positioneringssyssteem voor het snel vinden van de satelliet
 • Nederlandstalig verlicht bedieningspaneel en uiterst eenvoudig in gebruik
 • De R6 wordt volledig in Nederland geproduceerd en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige en degelijke materialen, de R6 staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid
 • 14 voorgeprogrammeerde satellieten in de voorkeurslijst
 • Duo lnb voor ontvangst van de Astra 1 en 3 satelliet tegelijkertijd (Travel Vision R6 DUO)Simpel aan te sluiten met slechts één kabel naar uw tuner
 • Een hoogwaardige kunststof schotelblad met voldoende diameter en hoog rendement zorgt voor een optimale ontvangst, ook tijdens slechte weersomstandigheden
 • Inbouw is niet nodig, de R6 is een mobiel systeem en biedt u optimale vrijheid en flexibiliteit
 • De R6 is compact en weegt slechts 7,4 kg (R6 Duo 8,9 kg)
 • U kunt de R6 aansluiten op elke willekeurige receiver
 • Gemakkelijk op te bergen en te vervoeren in optioneel verkrijgbare draagtas
 • 2 jaar volledige garantie

Terug naar boven 

Met deze accessoires wordt het veilig en ontspannen kamperen. Meer weten? Of wilt u een prijsopgave?
Laat ons u bellen voor meer uitleg.
Caravan accessoires voor de regio Salland en het Vechtdal. Gevestigd in Lemelerveldservice in de wijde omgeving voor o.a. Dalfsen, Den Ham, Heino, Hellendoorn, Lemele, Luttenberg, Ommen, Raalte 

 

Gebr. Masman, de onderhoud en schade specialist voor Caravan, Camper en Aanhangwagen

Gebr. Masman Caravan en Campertechniek
Handelsweg 25
8152 BN Lemelerveld
info@gebrmasman.nl

Openingstijden:  
Maandag t/m vrijdag van  08:00 tot 12:00
en van 13:30 tot 17:30
Zaterdag van 09:00 tot 12:00

T: 0572-373749
Bij geen gehoor: 0572-372437
F: 0572-373980
KvK Zwolle 05045146
BovagDuurzaam ReparerenFocwaCaravanRepair logo

Duurzaam repareren

Duurzaam Repareren is een keurmerk en een concept dat u kosten (kan) besparen en waar de herstelbedrijven zich inspannen om zo min mogelijk aanspraak te maken op de grondstoffen en zoveel mogelijk milieuvriendelijke middelen gebruiken.

 

Lees meer over Duurzaam Repareren