Gerust op reis

Of het nu gaat om onderhoud, schadeherstel, stalling of accessoires, wij doen er alles aan om uw reis te veraangenamen. Gebr. Masman is de onafhankelijk specialist voor caravans, campers en aanhangwagens.

Heeft u na het lezen op deze website vragen? Bel gerust!

Gerust op reis met de Bovag Caravan Onderhoudsbeurt
Caravan kopen? Meer zekerheid met onze aankoopkeuring
Schade? Wij helpen u snel verder op reis

Gerust op vakantie

winter-kamperenMaak nu een afspraak voor de voordelige winterbeurt. 

Een aanhangwagen is een werkpaard, die moet klaarstaan voor elke klus. De een gebruikt hem dagelijks, de ander incidenteel. Maar of u nu de kast van oma inlaadt of planten voor uw hoveniersbedrijf, niks is zo vervelend als een aanhanger die dienst weigert.  Om de kans van het veilig aankomen te vergroten, is onderhoud aan uw aanhanger essentieel. Daarnaast goed onderhoud verlengt de levensduur van uw aanhanger, werkt het waarde verhogend bij inruil of verkoop en het bevordert de verkeersveiligheid. Bij Gebr. Masman is uw aanhangeronderhoud in vertrouwde handen. Uw aanhanger is in de handen van een gediplomeerd en erkend keurmeester en deze werkt volgens de richtlijnen van de Bovag en/of de FOCWA.

Er zijn drie mogelijke onderhoudsbeurten c.q. keuringen voor uw aanhanger. 

  1. Bovag Aanhangwagen Onderhoudsbeurt: Een uitgebreide beurt voor alle onderdelen van uw aanhangwagen.
  2. Bovag Onderstelbeurt: Een beurt met name gericht op de veiligheid.
  3. De PACK keuring: De Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring volgens de richtlijnen van de FOCWA.

Tip: Onderhoud uw aanhangwagen minimaal eens in de twee jaar met de BOVAG Aanhangwagen Onderhoudsbeurt.

Welke beurt of keuring u nodig heeft, is gerelateerd aan uw eigen wensen en onder andere uw budget. Onderstaand leest u meer over de opbouw en zaken welke bekeken worden bij de diverse beurten. Uiteraard geven wij u graag uitleg over welke beurt of keuring voor u het meest geschikt is.  

Of u nu komt voor een uitgebreide onderhoudsbeurt of een keuring, u kunt in ieder geval weer gerust aan het werk. Laat ons u bellen voor een afspraak.

Hoe werkt de BOVAG Onderhoudsbeurt Aanhangwagen?

bovag-filmpje

De BOVAG Onderhoudsbeurt is al jaren een begrip. Een BOVAG Aanhanger Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw aanhanger. Er wordt gecontroleerd op ruim 25 onderhoudspunten. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen zoals op banden. Daar waar nodig en altijd na overleg met u, worden onderdelen gerepareerd of vervangen. Na controle ontvangt u een keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien uw aanhanger op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker. Hierop is de maand en het jaartal weergeven waarop de BOVAG onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

De controlepunten worden verdeeld over 4 vaste groepen en 3 modulaire groepen afhankelijk van het type aanhangwagen.

Groep 1: De oplooprem

De volgende punten worden gecontroleerd

De koppeling, de oploopremschokdemper, de stofhoes, de lagerbussen in de oplooprem, de handrem, de breekkabel en breekring/hulpkoppeling en het nieuwswiel.

Groep 2: De assen en het chassis

De volgende punten worden gecontroleerd

De as(sen) aslichaam en draagarm, de chassisbouten/-moeren, het chassisraam en dissel, de Bladveren/stroppen, de remtrommels/remvoeringen, de remkabels en ophanging, de wielbouten/-moeren, de velgen, de algehele conditie van de banden, de bandenspanning, het reservewiel incl. houder, draaikrans, de veerbouten triangel en de afstelling van de remmen en de handrem 

Groep 3: De opbouw

de volgende punten worden gecontroleerd

Hang en sluitwerk, achterbordkabel, veiligheids-/zekeringskabel, lengtedriehoek, zijreflectoren, NL. sticker, kentekenplaat(bevestiging) en de spatborden. 

Groep 4: De verlichting

De volgende punten worden gecontroleerd:

De achterlichten, het mistachterlicht, het remlicht, de richtingaanwijzers, de contourverlichting, de kentekenverlichting, breedte-/binnenverlichting, 7/13 polige stekker en de bedrading.

Groep 5: Paarden- en veetrailers

De volgende extra punten worden gecontroleerd

De vloer, de wanden, het hekkleinvee, de mestlat, de klimlatten klep, de binnenlamp en de ventilatie. 

Groep 6: Vouwwagens en gesloten wagens

De volgende extra punten worden gecontroleerd

Controle lekkage, uitzetsteunen, deuren/kleppen/luiken, hang en sluitwerk

Groep 7: Auto/boot trailers en klepwagens

De volgen extra punten worden gecontroleerd

De lier, de oprijplaten, de hydrauliek, de draagkussen en de rollen

Mocht er iets mis zijn of gerepareerd moeten worden, dan gebeurt dat altijd na overleg met u!

De voordelen van een BOVAG Onderhoudsbeurt Aanhangwagen;

• Controle op wettelijke eisen, let op het is geen APK
• Controle op veiligheid
• Uitgebreid keuringsrapport
• Onderhoud aan uw aanhangwagen
• In overleg met u herstelwerkzaamheden
• BOVAG-keuringssticker
• Drie maanden reparatiegarantie
• Zeker zijn van zorgeloos gebruik maken van uw aanhanger!

Garantie op reparatie van uw aanhangwagen 

De BOVAG Onderhoudsbeurt Aanhangwagen is een zeer complete beurt voor uw aanhangwagen, uitgevoerd door een gediplomeerde specialist bij een professioneel bedrijf. U ontvangt een reparatiegarantie van drie maanden.

Terug naar boven 

Hoe werkt de Bovag Onderstelbeurt?

Iets minder uitgebreid dan de volledige onderhoudsbeurt. Verdeeld over 3 groepen worden de volgende punten nagelopen en gecontroleerd:

Groep 1: Het onderstel

De volgende punten worden gecontroleerd:

De oplooprem, de stabilisator, de oploopremschokdemper, de breekkabel, breekring en geleiding, de stofhoes en schuifstuk, de chassisbouten/-moeren, het chassisraam, de uitdraaisteunen, de algehele conditie van de banden, de wielbouten/-moeren, de velgen, de as, de schokdempers en asrubbers, de remvoering en remtrommel, de wiellagers/-naven en keerringen, de remkabels en ophanging, de afstelling, de remmen en handrem incl. remmentest, de terugrij-automaat, de bevestiging van de opbouw/vloer/chassis, de bevestiging van leidingen onder vloer en het reservewiel incl. houder.

Groep 2: De banden van uw aanhangwagen 

De volgende punten worden gecontroleerd:

De algehele conditie van de banden, de spanning, de profieldiepte, de leeftijd en het draagvermogen.

Groep 3: De verkeersverlichting

De volgende punten worden gecontroleerd:

De 7/13 polige stekker, de contour- en zijverlichting, de achteruitrijlamp, de richtingaanwijzers, de remlichten, de achterverlichting en kentekenplaatverlichting, het mistachterlicht, lengte driehoeken en de breedteverlichting

Terug naar boven 

Hoe werkt de PACK, Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring?

Naast de Bovag onderhoudsbeurt kunnen wij als FOCWA aanhangwagen servicebedrijf ook uw aanhangwagen keuren. Deze Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring (PACK) is gericht op de belangrijkste onderdelen van uw aanhangwagen, zoals de koppeling, de remmen, het chassis, de banden, de schokdempers, de verlichting en de signalering. De inspectie wordt uitgevoerd door een Focwa gecertificeerde keurmeester. Een essentieel verschil met de grote of kleine beurt, is dat bij de PACK keuring niet gerepareerd, gesmeerd of afgesteld wordt. Uiteraard informeren wij u over eventuele mankementen en bieden wij u de mogelijkheid om deze te laten repareren, waardoor uw aanhangwagen alsnog goedgekeurd kan worden. Na goedkeuring ontvangt u een keuringsrapport en een PACK-sticker op uw aanhangwagen, ten teken dat deze aan alle eisen voldoet.

caravan onderhoud Gebr. Masman 

Keuring verplicht? De PACK is in veel opzichten de APK van de aanhangwagen. Een belangrijk verschil is dat de PACK zelf niet wettelijk verplicht is. Het is echter wel verplicht dat uw aanhangwagen of vouwwagen voldoet aan alle wettelijke normen van verkeersveiligheid. Door het uitvoeren van de inspectie heeft u dus bewijs dat uw aanhangwagen volledig in orde is. Daarnaast is het bij steeds meer verzekeringsmaatschappijen vereist dat u regelmatig uw aanhangwagen laat keuren. Doet u dit niet, dan zult u bij schade mogelijk niet uitgekeerd krijgen.

Terug naar boven 

Of u nu komt voor een uitgebreide onderhoudsbeurt of een keuring, u kunt weer gerust aan het werk. Laat ons u bellen voor een afspraak. 
Aanhangwagen onderhoud voor Salland en het Vechtdal. Gevestigd in Lemelerveldservice in de wijde omgeving voor o.a. Dalfsen, Den Ham, Haarle, Heino, Hellendoorn, Marienheem, Lemele, Luttenberg, Ommen, Raalte

Gebr. Masman, de onderhoud en schade specialist voor Caravan, Camper en Aanhangwagen

Gebr. Masman Caravan en Campertechniek
Handelsweg 25
8152 BN Lemelerveld
info@gebrmasman.nl

Openingstijden:  
Maandag t/m vrijdag van  08:00 tot 12:00
en van 13:30 tot 17:30
Zaterdag van 09:00 tot 12:00

T: 0572-373749
Bij geen gehoor: 0572-372437
F: 0572-373980
KvK Zwolle 05045146
BovagDuurzaam ReparerenFocwaCaravanRepair logo

Duurzaam repareren

Duurzaam Repareren is een keurmerk en een concept dat u kosten (kan) besparen en waar de herstelbedrijven zich inspannen om zo min mogelijk aanspraak te maken op de grondstoffen en zoveel mogelijk milieuvriendelijke middelen gebruiken.

 

Lees meer over Duurzaam Repareren